Перейти к содержимому

Фотография

Обмен опытом по эксплуатации Е90/91/92/93

• Авторизуйтесь для ответа в теме
Сообщений в теме: 10005

#9991 Andrei-Leshiy

Andrei-Leshiy

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 522 сообщений
  • 320d e 90 163 л.с.
  • Гомель

Отправлено 08 Декабрь 2025 - 06:58

Може у меня фарсунка

Першы раз трохі хлюпала, але не скажу, каб нешта лілося. я бензінам прамываў усе, і інтэркулер і патрубкі. Патрубкі пацеюць па любому, масла там будзе заўседы трохі. Лечыцца заменай рэзінак, хапае на пару год. У міне пачаў пацець той першы, каторы ад турбы на інтэркулер, з пад завадскога хамута. Хлопця сказалі на сто, што ці новы, ці паспрабаваць срэзаць з завода хамут і калхозіць свой.

Там жа есць патрубак яшчэ ад клапаннай на кожух ад ваздухана да турбы. Ен таксама заўседы запацелы ад масла. Ну і агулам, я лічу што матор нават калі я пачаў ездзіць праехаў 260к, там ужо і сажавік выразалі, і турбу знімалі. Падазраю з большага нічога з ім ўжо не зробіш. Жарэ свае 6-7 літраў па баку, калі не лётаць - і норм.

Дрэна яму было, каб так, што заглохнуць на халастых, то можа і не, але хацеў на камароўке заехаць на другі паверх паркінга, есць там такі экстрэмальны адзін, то на першай ледзь заскочыў.

Калі дыміць на халастых на гарачую - дакладна нешта не тое. Раю паглядзець карэкцыі і калі што не так, то знімаць форсы і на дыагностыку.
Добра калі есць гараж свой, то танней выйдзе ўсе. Разам і паглядзіш, што там у інтэркулеры і патрубках. Я б яшчэ і кампрэсію памераў. І як заўседы раю пенную раскаксоўку за поинтачыць, калі фарсункі скідваеш.

Ну и дым у тебя был, что-то белое с синим оттеноком?

#9992 YasX

YasX

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1 809 сообщений
  • е91 м47n2 07/2007
  • Минск

Отправлено 08 Декабрь 2025 - 07:10

Може у меня фарсунка
Ну и дым у тебя был, что-то белое с синим оттеноком?

Да, не чорны. Бела-сізы густы дым

#9993 Andrei-Leshiy

Andrei-Leshiy

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 522 сообщений
  • 320d e 90 163 л.с.
  • Гомель

Отправлено 08 Декабрь 2025 - 07:46

Да, не чорны. Бела-сізы густы дым

У тебя был косяк в одной форсунке? Какая вообще цена вопроса была например, это мне сориентироваться. Вообще даже не представляю сколько ремонт будет. Всё-таки хочется верить, что это форсунка у меня. Потому что всё очень внезапно, дым пошёл внезапно просто

Сообщение отредактировал Andrei-Leshiy: 08 Декабрь 2025 - 07:47

#9994 YasX

YasX

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1 809 сообщений
  • е91 м47n2 07/2007
  • Минск

Отправлено 08 Декабрь 2025 - 09:15

У тебя был косяк в одной форсунке? Какая вообще цена вопроса была например, это мне сориентироваться. Вообще даже не представляю сколько ремонт будет. Всё-таки хочется верить, что это форсунка у меня. Потому что всё очень внезапно, дым пошёл внезапно просто

Першы раз і ў міне так было, знянацку. Рабіў на бошсервісе каля малінаўкі. Зняць/паставіць - $50, адну фарсунку потым разабралі/сабралі і стала норм, мо яшчэ 20.

Праз год-два я рабіў усе 4 на ДиагХэд, недзе па 70 с заменай распыліцялей, астатняе там было ок, сам зняў/паставіў. Яны тэсціравалі, мянялі распыліцелі, настрайвалі. Добра робяць.

Фарсункі такая справа - у міне ляжыць штукі 4 дакладна ў гаражы, здаецца нармальныя, я на іх ездзіў, такія зараз максімум па 40. Але калі самаму рабіць, то трэба акуратна. Там то німа нейкіх таямніц, але можа ўкарэць, трэба глядзець калодцы каб чыстыя былі, новыя калечкі медныя абавязкова, закручваў я там усе дынамаключом.

#9995 Andrei-Leshiy

Andrei-Leshiy

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 522 сообщений
  • 320d e 90 163 л.с.
  • Гомель

Отправлено 08 Декабрь 2025 - 09:44

Першы раз і ў міне так было, знянацку. Рабіў на бошсервісе каля малінаўкі. Зняць/паставіць - $50, адну фарсунку потым разабралі/сабралі і стала норм, мо яшчэ 20.

Праз год-два я рабіў усе 4 на ДиагХэд, недзе па 70 с заменай распыліцялей, астатняе там было ок, сам зняў/паставіў. Яны тэсціравалі, мянялі распыліцелі, настрайвалі. Добра робяць.

Фарсункі такая справа - у міне ляжыць штукі 4 дакладна ў гаражы, здаецца нармальныя, я на іх ездзіў, такія зараз максімум па 40. Але калі самаму рабіць, то трэба акуратна. Там то німа нейкіх таямніц, але можа ўкарэць, трэба глядзець калодцы каб чыстыя былі, новыя калечкі медныя абавязкова, закручваў я там усе дынамаключом.

Дзякую табе сябра за инфармацыю. Отпишуся потым пра што у мяне там здарылася

Сообщение отредактировал Andrei-Leshiy: 08 Декабрь 2025 - 09:45

#9996 Andrei-Leshiy

Andrei-Leshiy

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 522 сообщений
  • 320d e 90 163 л.с.
  • Гомель

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 03:26

Получается одна форсунка по коррекции выдаёт 5. Короче надо форсунки скидать и везти на стенд

#9997 YasX

YasX

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1 809 сообщений
  • е91 м47n2 07/2007
  • Минск

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 03:51

Получается одна форсунка по коррекции выдаёт 5. Короче надо форсунки скидать и везти на стенд

Да, фарсункі на стэнд, усе.

Есць магчымасць - памерай кампрэсію, пычысці пеннай раскаксоўкай цыліндры з клапанамі. Упускны калектар можна паспрабаваць хоць з большага ададраць.

Фарсункі перакідаць - не шкадуй грошы на калечкі медныя, там яшчэ гумавыя есць на фарсунках, у міне было мыў матор, відаць заліў калодцы, і была праблема з герметычнасцю потым. Былі дрэнныя карэкцыі. Знімаў, чысціў калодцы, ставіў ўсё акуратна, тыя ж гумкі памазаць можна, калі есць які высокатэмпературны сілікон. Зрабіў акуратна - карэкцыі сталі каля 0.5.

Там на фарсунках есць пачатковыя параметры карэкцыіі, якія ў блоке прапісваюцца. Пасля рамонта (ды я думаю і як добра праехалі) гэтыя параметры не адпавядаюць рэчаіснасці. Я так зразумеў, што у нас ях ніхто не можа пасчытаць па новай (можа трэба якое жалеза ад боша дадатковае). Забіць, яны не крытычныя для M47. Можна прапісаць тыпа "нулевыя" параметры для ўсіх фарсунак. Яле я не скажу якія яны там, не памятаю і машыны німа зараз пад рукою.

#9998 Egorich

Egorich

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 598 сообщений
  • 320d e91 m47n204d4 12/2006
  • Czech Republic

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 04:06

ен да сказаў толькі, што паспрабуе :) і ў яго n47

Да, попробует, но можно смотреть в чем может быть проблема и я думаю разница не такая большая m47 или n47 :)

Но я смотрю что у Andrei-Leshiy проблема серьезнее чем просто сизый дым при старте. Форсунка с корекцией 5 это очень много, от этого нестабильная работа и все остальное.

#9999 Egorich

Egorich

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 598 сообщений
  • Czech Republic

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 04:16

А есть корекция по всем форсункам? Просто интеренсно, возможно замена нужна не только 1 форсунке.

В любом случае нужно в хороший дизель сервис, где протестят и пропишут правильно.

Промывкой BG 245 Premium Diesel Fuel System Cleaner не пользуешься каждые 20т.км?

#10000 Andrei-Leshiy

Andrei-Leshiy

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 522 сообщений
  • 320d e 90 163 л.с.
  • Гомель

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 05:36

А есть корекция по всем форсункам? Просто интеренсно, возможно замена нужна не только 1 форсунке.
В любом случае нужно в хороший дизель сервис, где протестят и пропишут правильно.
Промывкой BG 245 Premium Diesel Fuel System Cleaner не пользуешься каждые 20т.км?

Промывку когда - то использовал одно время, потом забил. Ну так по всем форсам нету данных, но чисто по одной сказал, что 5. Да, сизый дым идёт, не сильно вроде, но вонь жёсткая с выхлопа

Там на фарсунках есць пачатковыя параметры карэкцыіі, якія ў блоке прапісваюцца. Пасля рамонта (ды я думаю і як добра праехалі) гэтыя параметры не адпавядаюць рэчаіснасці. Я так зразумеў, што у нас ях ніхто не можа пасчытаць па новай (можа трэба якое жалеза ад боша дадатковае). Забіць, яны не крытычныя для M47. Можна прапісаць тыпа "нулевыя" параметры для ўсіх фарсунак. Яле я не скажу якія яны там, не памятаю і машыны німа зараз пад рукою.

А так же вообще там на холодную - одни параметры, а на горячей - другие? По коррекции

Волнительная штука это всё дело для меня. Но всё равно рано или поздно в форсунки лезть нужно было. И прокладка под клапанной, тоже под замену

Сообщение отредактировал Andrei-Leshiy: 09 Декабрь 2025 - 05:38

#10001 Egorich

Egorich

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 598 сообщений
  • Czech Republic

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 07:05

Да и корекцию нужно проверять на полностью прогретом двигателе 80-90С

#10002 Andrei-Leshiy

Andrei-Leshiy

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 522 сообщений
  • 320d e 90 163 л.с.
  • Гомель

Отправлено 09 Декабрь 2025 - 08:18

Да и корекцию нужно проверять на полностью прогретом двигателе 80-90С

Понял.

Ещё смотрится картина на ХХ и на определённых оборотах?

#10003 Egorich

Egorich

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 598 сообщений
  • Czech Republic

Отправлено Вчера, 12:42

Понял.

Ещё смотрится картина на ХХ и на определённых оборотах?

На холостых

#10004 YasX

YasX

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1 809 сообщений
  • е91 м47n2 07/2007
  • Минск

Отправлено Вчера, 20:05

Да, глядзець на ХХ на гарачых. Але калі 5, то там ужо пофігу, халодная/гарачай. З прагрэвам яно ну максімум можа з 1.0 да 0.5 - і то ну не гуд, але можна жыць. Але калі 5 нават на халодную, то трэба знімаць. Я навогул падазраю што з 5 матор будзе больна завадзіць - ен будзе ляпаць як 50 гадовы мерс.

#10005 YasX

YasX

VIP Member

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1 809 сообщений
  • е91 м47n2 07/2007
  • Минск

Отправлено Вчера, 20:17

Да, попробует, но можно смотреть в чем может быть проблема и я думаю разница не такая большая m47 или n47 :)

Но я смотрю что у Andrei-Leshiy проблема серьезнее чем просто сизый дым при старте. Форсунка с корекцией 5 это очень много, от этого нестабильная работа и все остальное.

Там DME навейшы. Блок алюміневы. Фарсункі п'еза (на 318 яшчэ здаецца як у нас). Упускны і заслонкі асобныя, калі есць. Турба 100% другая.

Шмат адрозніваецца чым.

А сізяк пры старце на халодную - я падазраю можа нават ад дэградацыі якіх элементаў у DME.

Промывку когда - то использовал одно время, потом забил. Ну так по всем форсам нету данных, но чисто по одной сказал, что 5. Да, сизый дым идёт, не сильно вроде, но вонь жёсткая с выхлопа

Не хачу каркаць, але кампрэсію правер. Форсы адзін чорт знімаць і тэсціраваць, то там і падкінуць кампрэсометар не вялікая праблема.

Яндекс.Метрика